Project Description

Coordonator de proiect/regizor: Ludmila Zănoagă
Client: Oficiul Național al Viei și Vinului
Locație: PMAN
Tip de eveniment: Festival
Prezență: nr. inestimabil 😊
Invitați speciali: Luiku (Ucraina), Vița de Vie (România), Niko de Transilvania (România)

Se dă: singura țară din lume care celebrează Ziua Națională a Vinului; Piața Marii Adunări Naționale; doleanța de a organiza un festival altfel decât în anii precedenți; scopul de a valorifica la maxim prezența vinificatorilor și de a prezenta tradițiile vitivinicole, creând medii plăcute de interacțiune. În fața acestei sarcini, Media Show Grup, s-a implicat deplin prin eforturile întregii echipe, iar Ziua Națională a Vinului 2019 a fost una cu ecou. Iată câteva dintre noutățile ediției:
În acest an, am extins acțiunea pe 3 zone mari (PMAN, zona parcului, str. Pietonală), fapt care a permis să desfășurăm în paralel mai multe activități și să avem un număr mai mare de participați la eveniment.
Am deschis noi viziuni spre cultura consumului de vinuri prin Școala Vinului.
Am prezentat publicului străin tradițiile din Republica Moldova, prin intermediul Curții Țărănești, unde am creat atmosfera unei gospodării.
Am oferit turiștilor plăcerea de a se prinde în dansul popular moldovenesc, prin oferirea de master-class-uri.
Am familiarizat publicul cu muzica clasică, prin evoluarea renumitelor cvartete din țara noastră.
Credem că ne-a reușit să concentrăm toate aceste acțiuni în scopul promovării sectorului vitivinicol al țării noastre atât la nivel național, cât și internațional. Vinurile Moldovei au fost savurate cu plăcere și curiozitate, iar turiștii prezenți la festival cu siguranță vor reveni cu ulterioare vizite.