Project Description

Coordonator de proiect/regizor: Ludmila Zănoagă
Client: K Lumea
Locație: s. Holercani, r-nul. Dubăsari
Tip de eveniment: Festival Național, Open-air
Invitați speciali: Trupa Taxi, Big Hands Rythm & Blues

IaMania este unul dintre cele mai cunoscute festivaluri din Republica Moldova – un eveniment ce oferă întotdeauna o emoție memorabilă și un concept autentic românesc. Iar participarea în organizarea acestui festival a fost pentru echipa Media Show Grup o bucurie – idei originale, lucru cu o echipă creativă și prietenoasă, feedback imediat.
Prin IaMania am avut ca și scop, alături de autorii proiectului, promovarea artelor populare născute din tradiții și modul lor de interpretare în zilele noastre, iar scopul trebuia atins prin amenajarea unui spațiu plăcut și reprezentativ, organizarea de activități tematice, captarea atenției vizitatorilor și oferirea confortului de a petrece ziua de sâmbătă în inima Holercaniului.
Ne-a reușit prin descoperirea și promovarea pictorilor, prin intermediul concursului „Cai verzi pe pereți”, prin descoperirea și promovarea tinerilor designeri autohtoni în cadrul concursului „Mândria”, prin muzica, tradițiile, bucatele tradiționale moldovenești prezente la eveniment, prin desfășurarea organizată și asigurare tehnică. Atât localnicii, cât și vizitatorii de peste hotare, au oferit reacții frumoase.